dimecres, 22 de juny del 2011

Les 5 assemblees indignades dels barris de Lleida, en marxa

Mariola i Bordeta inicien la seva indignació amb voluntat d'arribar a tots els veïns del barri. Els indignats de Cappont volen centrar la seva protesta en denunciar les retallades al CAP del barri.

Ahir dimarts es van trobar per primer cop veïns del barri de la Mariola per posar en comú la seva indignació amb l'actual sistema polític i econòmic. Durant l'assemblea que van fer a la plaça Barcelona van posar en comú la seva preocupació per les retallades en sanitat al barri (d'on es van apuntar retallades en personal del CAP molt preocupants), la situació amb l'habitatge, respecte els subministraments energètics, etc. Conscients de la necessitat de socialitzar aquesta indignació amb la resta de veïns del barri van acordar fer difusió de l'assemblea d'indignats que d'aquesta manera es creava i de la propera convocatòria on conviden a tots els veïns: Dimarts 28 de juny, 20h a la Plaça Barcelona.

Avui ha estat el torn dels indignats de La Bordeta, de Cappont i de l'assemblea de Balàfia, Pardinyes, Clot i Secà. A La Bordeta una vintena de veïns han acordat iniciar una ronda de punts informatius pel barri i la posada en marxa d'una bústia indignada a diferents punts del barri, per tal que els veïns expressin els motius de la seva indignació. [Veure l'acta]. Convoquen a tots els veïns del barri el proper dimecres 29 de juny a les 20,30h a la plaça Sant Jordi.


Els indignats de Cappont han fet la seva tercera cassolada i assemblea i part d'aquesta ha tornat a estar centrada en les retallades entorn la sanitat i concretament al CAP del barri. Els veïns han acordat iniciar accions concretes a nivell de barri per denunciar i fer front a les retallades que afecten els serveis que ofereix el CAP del barri (unes retallades que a l'estiu seran més que evidents pels usaris i alertats per les perspectives de més retallades que es preveuen per després de l'estiu). Els veïns treballaran aquests dies en concretar aquestes accions i es sotmetran a aprovació dimecres a la propera assemblea i cassolada: Dimecres 29 de juny a les 20h a la plaça Sant Joan de Mata. Els indignats també convoquen a la que sembla que serà la darrera concentració abans de l'estiu al CAP en contra de les retallades: Dimecres 29 de juny a les 14h i durant 10 minuts davant del CAP. Avui també s'han recollit signatures d'una iniciativa de l'organització Metges de Catalunya en contra de les retallades en sanitat i  prop d'una cinquantena de veïns l'han signat.

Una trentena de veïns s'han trobat avui a l'assemblea que vol posar en contacte els veïns indignats de Pardinyes, Balàfia, Clot i Secà. [Encara no tenim informació dels continguts debatuts; segur que aviat podrem trobar informació al respecte al bloc o el facebook dels indignats de Lleida]. La propera assemblea d'aquests barris serà el dilluns 27 de juny a les 20h davant del Zenkiu. Dimarts vinent els veïns del Casc Antic estan convocats a les 20h a la plaça del Dipòsit.

Podeu trobar més informació del moviment dels indignats de Lleida a http://www.assemblealleida.org/ i podeu posar-vos-hi en contacte a través de assemblea.barris@gmail.com per qüestions referents a les assemblees dels barris.

Anteriors notícies respecte els indignats dels barris de Lleida:
La indignació arriba a Cappont, Casc Antic i barris del Nord de Lleida

Apunt: Si les fotografies no són pròpies de l'Assemblea, en el nom de l'arxiu figura la procedència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada