Per què cal oposar-nos a la Reforma Laboral?

[Manifest de l'Assemblea Ciutadana “La Crisi que la paguin els rics” de Lleida contra la proposta de Reforma Laboral del govern espanyol]

Ens sobren els motius per sortir al carrer i oposar-nos a aquesta reforma laboral i a les retallades socials. Des de l'Assemblea Ciutadana "La crisi que la paguin els rics" de Lleida els volem llistar per convocar tothom a les cassolades ciutadanes: 

En aquests moments existeixen més de 4 milions de desocupades i desocupats oficials (podem parlar de 5 milions reals), més de 19 milions de persones cobren menys de 1.000 euros mensuals, 1,2 milions de famílies té a tots els seus membres en atur i la taxa d’atur juvenil arriba al 70%, a l’estat espanyol.

El govern ens diu que la reforma és necessària per fer front a la crisi i per acabar amb l'atur, que és la fórmula màgica per a la creació d'ocupació estable. Però la pèrdua de llocs de treball no l'ha provocat la legislació del mercat laboral sinó la crisi financera a causa de l'actuació frívola de la banca, l'enriquiment fora de control de part de l'empresariat i la classe política i un govern irresponsable que ha emparat aquestes actuacions. La reforma laboral no conté ni una sola mesura en favor de les treballadores i els treballadors, ni dels i les desocupades. Retalla els seus drets i se suposa que la reforma ha sorgit per afavorir l'ocupació, quan en realitat l'està precaritzant. Llavors, per què una reforma laboral?

La reforma laboral implica:

1. Empitjorar l'actual Estatut dels treballadors i les treballadores.

2. Utilitzar fons públics (Fons de Garantia Salarial) per al pagament d'acomiadaments de les empreses

3. Disminuir drets laborals i garantir a l’empresariat menors costos en les contractacions

4. Més facilitat i abaratiment de l'acomiadament: Introdueix l'acomiadament sense necessitat de tutela judicial el que provoca la total indefensió de la treballadora i el treballador.

5. Descentralització de la negociació col·lectiva,

6. Disminució dels costos laborals en les cotitzacions socials.


Aquesta reforma no és més que la resposta a la demanda dels grans poders financers, la gran patronal i els polítics neo-liberals per a reformar el mercat laboral i aconseguir:

1. Mà d'obra més barata

2. Llocs de treball més precaris

3. Treballadors sense drets i dòcils per l'amenaça constant de l'acomiadament, desorganitzats i sense suport institucional

4. No s'incrementarà l'ocupació sinó que augmentaran els beneficis empresarials per produir menys i pitjor.


El Govern ha fet el paper brut de la patronal (per això la seva negativa a negociar) i ha introduït mesures molt dures per guanyar-se el recolzament de la dreta, L'actitud derrotista i, fins i tot, “còmplice” dels sindicats majoritaris que, temorosos d'afavorir a la dreta, han estat incapaços de convocar una vaga general quan l'atur i les ERES no deixaven de créixer.

No s'aturaran aquí: la patronal vol dur a terme una reestructuració salvatge en tots els sectors sense límits institucionals i les nostres institucions li ho faciliten sense el nostre consentiment.

L'únic camí és l'organització social per al repartiment del treball i la riquesa, exigim que la crisi la paguin el rics!

Assemblea Ciutadana “La Crisi que la paguin els rics” Lleida


Enllaços amb informacions per carregar-nos d'arguments contra la Reforma Laboral:
 
- Com ens afectarà la Reforma Laboral? (Endavant-OSAN): http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=851&Itemid=1
- La reforma laboral: un atac frontal al dret a la negociació col·lectiva i al sindicalisme (CGT): http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article3597

- Una reforma laboral per afavorir als de sempre (Opinió):
http://www.kaosenlared.net/noticia/reforma-laboral-per-afavorir-als-sempre-catcast


- Decret original de la reforma laboral: enllaç