Manifest de les cassolades

Manifest de les cassolades ciutadanes contra les retallades socials i la reforma laboral de Lleida

NO A LES RETALLADES SOCIALS. QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS
Cada dijous a les 19,45h cassolada popular davant la seu del PSC-PSOE i del Banc d’Espanya a Lleida (Plaça de l'IEI)

Ja n’hi ha prou! Permetràs aquest robatori?

Primer vam haver de suportar haver-nos d’hipotecar fins a les celles per aconseguir un habitatge. Mentrestant, banquers, immobiliàries i constructors es van omplir les butxaques. Després, va arribar la crisi. Més d'un milió de persones s’han quedat a l’atur als Països Catalans i la incertesa d’un futur pitjor s’ha apoderat de la majoria de nosaltres.

No obstant, hem vist com els polítics corrien a regalar milers de milions (fins a 90.000 milions d’Euros) als mateixos causants de la crisi: els banquers podrits de milions. Ara, veiem com al govern endeutat, aplaudit pel Fons Monetari internacional i la Unió Europea, no li tremola el pols a l’hora de retallar la despesa social.

No permetrem que el festí dels poderosos es pagui amb les nostres pensions, amb els nostres sous escarransits, amb el dret a la sanitat pública, amb el dret a l’educació o amb l’atenció als més necessitats.

Perquè és una vergonya que mentre es retallen els drets socials, els 584 executius i els alts directius de les empreses de l'IBEX 35 cobrin un milió d’euros de mitjana. Perquè fa fàstic que mentre pretenen retallar les pensions dels treballadors, el president del BBVA, Francisco González, entre d’altres, tingui fixada una pensió de 79,8 milions d’euros.

Per què ens encén d’ira veure com els "ricatxons" (Núñez i Navarro, Koplowitz, etc.) de l’Estat tenen tota la impunitat per no pagar impostos a través de les SICAV (societats multimilionàries que només tributen a l’1%!) mentre a nosaltres en apugen l’IVA.

En definitiva, perquè volem:

- No pagar un deute que no hem generat: No al pagament del deute.
- El retorn de tots el milions pagats als banquers. Hi ha moltes necessitats per cobrir.
- L’incautament de tots els béns dels causants de la crisi. Són grans fortunes que han de responsabilitzar-se del que han ocasionat.
- Una reforma fiscal d’urgència: cal que els que més tenen paguin més.
- La recuperació de l'espoli que s’ha realitzat a través de la corrupció dels alts càrrecs públics.

Avui toquem la cassola demà ja ho veurem!
Cada cop tenim menys a perdre perquè ja ens ho han robat tot!

Assemblea Ciutadana "La crisi que la paguin els rics" de Lleida
assponent@gmail.com
cassolades.blogspot.com