divendres, 5 de novembre del 2010

Via Crucis pel carrer major de Lleida en contra de la retallada de les pensions públiques

Avui divendres 5 de novembre l’Assemblea Ciutadana “Que la crisi la paguin els rics” ha realitzat una acció de denúncia en contra de les retallades a les pensions públiques pel carrer major de Lleida. Un Via crucis ha escenificat el debat i les perspectives entorn el desmantellament del sistema públic de pensions.




Representants del sector polític i financer fuetejaven simbòlicament un pensionista que sostenia “la creu de la jubilació” mentre es repartien centenars d’octavetes en contra de les propostes polítiques d’allargar l’edat de jubilació i augmentar els anys de cotització pel càlcul de la pensió. En el seu recorregut, el Via Crucis s'ha trobat amb el Diputat al Parlament de Catalunya per ICV Francesc Pané (veure video i foto).

Durant l’acció i en el manifest repartit es destacava que permetre la retallada de les pensions públiques representa retrocedir en una de les conquestes cíviques més importants dels darrers segles i significa ferir de mort el nostre sistema de drets socials. Alhora, es denunciava que els arguments referents a la inviabilitat del sistema públic de pensions (bàsicament, per l’envelliment de la població) són totalment esbiaixats, basats ens supòsits erronis i només responen a posicions polítiques i ideològiques favorables a l’eliminació dels sistema públic de pensions i de drets socials.

Via Crucis a Lleida contra la retallada de les pensions


Amb aquest Via Crucis iniciem els actes en contra el procés d’agressió al sistema públic de pensions i es vol convocar a la xerrada que es realitzarà el dijous 11 de novembre a càrrec de Joan Junyent i sota el títol “Les pensions públiques en perill”. Serà a la Biblioteca Pública de Lleida a les 19,30 hores.

L’Assemblea Ciutadana “Que la crisi la paguin els rics” es va crear Lleida durant la passada primavera amb la voluntat d’unir esforços en el rebuig a les polítiques lliberals i a les retallades socials. Abans de l’estiu va convocar vuit cassolades davant la seu del PSC a Lleida i va participar d’altres accions contra la reforma laboral. Aquesta plataforma ciutadana actua i es mobilitza per tal de construir un moviment ciutadà decidit en la defensa dels drets de tots i totes.

Argumentari de l’Assemblea Ciutadana en contra les retallades a les pensions: http://cassolades.blogspot.com/p/que-no-ens-toquin-les-pensions.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada