dijous, 7 d’octubre del 2010

Vídeo: La vaga general a Ponent

Video de l'Assemblea de Joves de Lleida amb un recull d'imatges i fragments de vídeo del dia de Vaga General del 29 de setembre de 2010 a Ponent.

La Vaga General a Lleida ha estat una jornada força activa i amb una participació xifrada en un 70% en els polígons industrials i inferior en els sector serveis.


Pràcticament ha parat la totalitat del sector agroalimentari i s’ha aconseguit un avenç en empreses amb treballadors en precari. Aquest és el cas de l’empresa Atento de Lleida on la vaga ha estat seguida per un 95 per cent dels treballadors, segons la CGT, i amb la participació activa d’un nombrós piquet d’afiliats a la CGT, de membres de l’Assemblea ciutadana Que la crisi la paguin els rics i de diferents col·lectius de la ciutat. Més complicat ha estat l’actuació dels piquets als supermercats Caprabo i Mercadona de Mollerussa ja que segons ha denunciat la CGT la coacció empresarial ha impedit l’aturada dels treballadors. A Lleida ciutat, l’aturada ha estat gairebé total tot i què el fet de ser Festa Major ha convertit la jornada en un dia mig combatiu i mig festiu Al migdia, una manifestació a Tàrrega ha reunit unes 300 persones. Per la tarda, unes 2.000 persones s’han manifestat pels carrers de la capital del Segrià, de les quals 300 anaven a la comitiva anticapitalista i de la CGT, i amb la participació d’altres grups que han mostrat un esperit alegre i combatiu. La Mani anticapitalista ha acabat amb una batucada i un correfocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada