diumenge, 12 de juny del 2011

Els indignats de Lleida consensuen les primeres propostes (urgents) per capgirar el sistema polític i ecòmic

Els indignats de Lleida consensuen quatre primers blocs de propostes que demanen executar curt termini per començar a capgirar els privilegis de la classe política, dels banquers, dels rics i per començar a assegurar veritablement el dret a l'habitatge. Fem-ne difusió!

Comunicat de l’Assemblea d’Indignats de Lleida

Avui, dia 12 de Juny, l’Assemblea d’Indignats de Lleida comunica a la societat civil el següent:

Després de tres setmanes de treball intens en assemblees i comissions, exposem alguns dels motius de la nostra indignació així com diverses propostes per canviar allò que no afavoreix a les persones i al medi.

Consensos sobre els PRIVILEGIS POLÍTICS:
Retallada del sou dels càrrecs polítics mitjançant un sistema de “forquilla” salarial en base al Salari Mínim Interprofessional (SMI). Les bases d’aquesta “forquilla” queden per determinar.



Equiparació del sistema de pensions dels càrrecs polítics al de la resta de ciutadans i ciutadanes. El cobrament de la pensió serà incompatible amb el cobrament d’un altre salari.


Control estricte i sancions específiques a l’absentisme i el desistiment de funcions dels càrrecs electes, mitjançant la creació d’un organisme de control independent i apartidista.


Supressió dels privilegis dels càrrecs polítics en referència al pagament d’impostos, dietes, cotxes oficials i anys de cotització.


Cessament dels polítics corruptes. Supressió de la seva immunitat jurídica i de la prescripció dels casos de corrupció. Cessament de funcions preventiu d’aquells polítics imputats per la justícia fins que surti la resolució del jutjat.


Retorn de tots els diners que han estat robats de l'erari públic.


Publicació obligatòria del patrimoni de tots els càrrecs públics i control del patrimoni dels familiars. Realització d’un seguiment d’aquest patrimoni a l’inici i a la fi de cada legislatura.


Regulació dels càrrecs de lliure elecció. Aquesta regulació queda pendent de determinar.


Eliminació o reforma del Senat per tal que sigui una càmera realment útil.


Sanció als polítics que incompleixin les seves promeses, excepte per justificació d’una causa major, que queda pendent de determinar.

Consensos sobre els PRIVILEGIS DE LA BANCA / BANQUERS:


Devolució transparent i immediata a les arques públiques per part dels bancs de tot el capital públic aportat. La paraula “immediata” queda pendent de determinar.


Les entitats financeres en dificultats han de fer fallida o ser nacionalitzades per constituir una banca sota control públic.


Regulació estricta o prohibició dels moviments especulatius, i sancions a la mala praxis bancària.


Prohibició d’inversions en paradisos fiscals.


Consensos sobre els PRIVILEGIS DE LES GRANS FORTUNES:

Augment del tipus impositiu a les grans fortunes i entitats bancàries, i eliminació de les SICAV (Societats d’Inversió de Capital Variable).


Control real i efectiu del frau fiscal i de la marxa de capital a paradisos fiscals.


Manteniment de l’impost de successions i recuperació de l’impost de patrimoni per a les grans fortunes. El concepte “grans fortunes” queda per determinar.


Promoció a nivell internacional de l’adopció d’una taxa a les transaccions financeres internacionals (taxa Tobin), per tal d’evitar moviments especulatius. Aquesta recaptació aniria destinada a fins socials.

Consensos sobre el DRET A LA VIVENDA:

Les vivendes construïdes que no es venguin passaran a formar part de la borsa pública de vivendes en règim de lloguer social.


En execucions hipotecàries, la donació en pagament de les vivendes cancelarà les hipoteques de forma retroactiva.


Més ajudes per al lloguer juvenil i a les persones de pocs recursos.


Penalització de les pràctiques de “mobbing” en el món de la vivenda.


Gestió justa, transparent i pública de l’adjudicació de les vivendes de protecció oficial.

 
Aquests punts queden oberts i en procés de debat. En els propers dies presentarem

més propostes sobre altres temàtiques importants com la democràcia participativa,

la sanitat i la resta de serveis públics, el medi ambient, la despesa militar i monàrquica, o les que tu proposis.

 
Animem a tothom a que s’organitzi i participi en les assemblees, ja sigui a la plaça Ricard Viñes, als barris, als pobles, o bé en petites accions del dia a dia.


Finalment, volem agraïr a totes aquelles persones que ens estan donant qualsevol tipus de suport. Solament amb l'ajuda de tothom, podem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada