dimarts, 17 de maig de 2011

Ni retallades socials, ni a les pensions, ni als drets laborals! Davant les seves retallades, defensem els nostres drets, transformem el capitalisme!

Recolzem la manifestació contra les retallades convocada per aquest dimecres 18 de maig, emfatitzant la necessitat de lluitar ara i sempre contra les retallades impulsades per tots els polítics que ens governen. I l'acampada que, organitzada via xarxes socials, es celebrarà a les 20h a Ricard Vinyes.

Aquesta és la carta pública de l'Assemblea Ciutadana de Ponent que actualitzem en motiu de les convocatòries de demà:
[...]Els drets socials (educació, sanitat, pensions) públics i de qualitat són la única garantia que ens permet pensar en una societat a l’empara de l’agressivitat del mercat. No podem admetre que el projecte de societat del futur sigui el de la societat hipermercat on l’educació , les pensions i la sanitat esdevinguin una mercaderia més només a l’abast dels que tinguin recursos.

Tampoc acceptem el discurs hipòcrita i mentider d’uns sindicats CCOO i UGT que ara pretenen mostrar-se crítics amb la retallada sanitària i fa pocs mesos signaven la reforma de les pensions i el pacte social que representa aniquilar per la via ràpida el conjunt de drets socials i laborals existents. [...]

Ni retallades socials, ni a les pensions, ni als drets laborals! Davant les seves retallades, defensem els nostres drets, transformem el capitalisme!

L’arribada al govern de Convergència i Unió suposa un increment en l’agressivitat de l’estratègia anti-crisi que a nivell de l’Estat té al PSOE com a principal valedor. Aquesta estratègia es basa en l’aplicació d‘una sèrie de mesures que estan suposant que el pes de la factura de l’endeutament que ha generat la crisi recaigui sobre les classes populars, que són, alhora, les més afectades per la situació econòmica.

Les retallades dels recursos destinats a finançar el conjunt dels drets socials esdevé l’única resposta que, el que es vol anomenar el “govern dels millors”, és capaç de plantejar. Així constatem com es precaritzen i es privatitzen drets socials fonamentals com l’educació, les pensions o la sanitat i es precaritzen i endureixen les condicions laborals per la majoria de la població mentre assistim, amb incredulitat, a l’anunci de la reducció dels impostos per als més rics de la societat o veiem com, en un moment de manca d’ingressos públics, s’elimina l’impost de successions pels que més tenen.

Des de la nostra condició de ciutadans i ciutadanes no podem acceptar que el pes de la crisis recaigui sobre els més febles de la societat. És totalment injust que siguem les classes populars les que veiem com es destrueix el nostre futur i el de les properes generacions per fer front a una crisi que nosaltres no hem causat. Mentre, per altra banda, veiem amb impotència com els recursos de tots es destinen a ajudar els sectors de l’economia (bancs, caixes, constructores etc.) causants de la crisi actual i que durant força anys van acumular ingents beneficis gràcies a l’explotació dels treballadors i a les condicions usureres de les hipoteques.

Els drets socials (educació, sanitat, pensions) públics i de qualitat són la única garantia que ens permet pensar en una societat a l’empara de l’agressivitat del mercat. No podem admetre que el projecte de societat del futur sigui el de la societat hipermercat on l’educació , les pensions i la sanitat esdevinguin una mercaderia més només a l’abast dels que tinguin recursos.

Tampoc acceptem el discurs hipòcrita i mentider d’uns sindicats CCOO i UGT que ara pretenen mostrar-se crítics amb la retallada sanitària i fa pocs mesos signaven la reforma de les pensions i el pacte social que representa aniquilar per la via ràpida el conjunt de drets socials i laborals existents.

Els drets socials són el patrimoni que ens han deixat generacions de persones lluitadores que pensaven i defensaven una societat per tothom.

Per dignitat i justícia defensem els drets socials!
Construïm l’alternativa popular als sindicats venuts i polítics titelles i estafadors!
Per sortir veritablement de la crisi cal transformar el capitalisme!

Assemblea Ciutadana de Ponent “Que la crisi la paguin els rics”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada