dimarts, 15 de març del 2011

Xerrada 'La sanitat pública en perill' a La Bordeta

Dissabte 26 de març. 18h.
Baixos de la parròquia de la Bordeta (c. Hostal, 3) [veure mapa]

El govern de CIU, amb el conseller Boi Ruiz al capdavant, està protagonitzant una agressió envers la sanitat pública que té com a principal beneficiari les empreses privades i el capital financer. El discurs que legitima les retallades en sanitat és que calen retallades per reduir el dèficit i que en la sanitat hi ha molta gent que abusa dels serveis.

Així veiem com es redueixen els sous i es precaritza el treball dels professionals de la sanitat, es tanquen i desplacen serveis sanitaris, s’incrementen les llistes d’espera, es paralitzen inversions, s’aposta per l’autogestió dels centres d’atenció primària per concedir la seva gestió a empreses privades, s’intenta culpabilitzar als usuaris de l’ús de la sanitat amb l’estratègia de la “factura a l’ombra”, pas previ per legitimar el copagament.


No ens serveixen excuses. Mentre la mitjana de l’Unió Europea en despesa sanitària és del 9,4% del PIB l’Estat espanyol gasta el 8,4%. Per tant, no es malgasten recursos i si volem ser europeus ens cal millorar la sanitat.
Amb Boi Ruiz (que abans de ser conseller era el màxim responsable de la patronal hospitalària de Catalunya) tenim assegurat el camí cap a la privatització de la sanitat. No podem permetre que es responsabilitzi del deteriorament de la sanitat als més febles i al immigrants. De fet, com recalca un estudi de la Universitat de Lleida, els immigrants gasten quatre vegades menys en medicaments que la resta de lleidatans.
Els veritables responsables de les retallades socials són els poderosos de la societat ( sector financer, constructores, multinacionals…) que amb l’ajuda dels polítics de diferent color (CIU, PP, PSOE) ens fan pagar la crisi al més febles, pensionistes, treballadors, immigrants, estudiants etc.

Assemblea Ciutadana de Ponent "Que la crisi la paguin els rics"

Banc del Temps de la Bordeta

3 comentaris:

  1. En perill?, jo tinc un lligament creuat del genoll trencat des de 2002, fins a la tercera lesió el 2005 no em van fer una ressonància magnètica, a Lleida traumatolgia diu que això no té cura. A la província de Barcelona traumatologia diu que això és operable. Lleida és la capítal de la Catalunya profunda? O simplement Lleida és la capital de la Catalunya ciciliana, és a dir, es necessiten padrins per a accedir als recursos públics?

    ResponElimina
  2. Sí, realment trobaríem milers d'exemples, que no fan més que rebatre, per la via de la pràctica, els arguments que aquests dies sentim respecte que el gran problema és l'abús que es fa de la sanitat i que cal moderar la despesa.
    No arribem ni a la mitjana europea i volen gastar-se menys en sanitat?!!

    ResponElimina
  3. Juliá Florensa Mayoral20 de març del 2011, a les 13:30

    Bon dia a tothom :

    Sabem que últimament la medicina esta controlada
    per les Multinacionals Farmacèutiques, la mateixa
    Super Financera que desarrolla els negocis de les Guerres. Ells tenen molts concerts amb el Gobern,
    cada Quimioteràpia ens costa a tots 6.000 € i ja
    esta demostrat que produeix mes mal que be als pacients. (Es una questio de negoci)
    La Revista Discoberi salud ens aporta mol bona informació sobre aquest i d'altres temes.


    Sabem que ultimament la medicina esta controlada
    per les Multinacionals Farmaceutiques, la mateixa
    Super Financera que desarrolla els negocis de les Guerres. Ells tenen molts concerts amb el Gobern,
    cada Quimioterapia ens costa a tots 6.000 € y ja
    esta demostrat que produeix mes mal que be al pacient.
    La Revista Discoberi salud ens aporta mol bona informació sobre aquest i daltres temes.

    ResponElimina